Uitslagen Valentijnsweekend (13 en 14 februari)

geplaatst in: Competitie | 0

Na een carnavalsweek vol met feesten en 3e helft activiteiten, was het weer tijd voor een speelronde. Dit keer tijdens het Valentijnsweekend. Een weekend waar je tijd besteed aan je grote liefde. Voor ons natuurlijk ons explosief spelletje! Niks gaat boven wat quality time met de bal en je teamgenoten. Elk team van ons moest een uitwedstrijd spelen tegen Saturnus.

De dames mochten zaterdagavond aftrappen tegen Saturnus DS1. De vorige wedstrijd werd gewonnen met 27-19. Het feit dat Oktopus koploper en Saturnus 8e van de competitie is, maakte dat de verwachting was dat deze wedstrijd in ieder gewonnen zou worden. De dames begonnen dan ook goed en wisten een 4-0 voorsprong al snel neer te zetten. Echter, na het sterke begin zwakten de dames een beetje af, waardoor Saturnus de achterstand zelfs kon ombuigen in een voorsprong. Onze dames wisten echter de wedstrijd op tijd naar eigen hand te zetten en in de laatste 10 minuten van de wedstrijd, kwamen de punten niet meer in gevaar. Ook de van een Pools avontuur teruggekeerde Cyanne wist een paar keer te scoren. Maar zoals we van de dames gewend zijn, had ieder zo haar eigen aandeel in de overwinning. Zelfs de meegereisde (en geblesseerde) Dajon en Lisa. Bedankt voor het support dames! Door de 21-17 winst, blijven ze koploper. Komende zaterdag mogen ze het opnemen tegen het als 7e geplaatste VESPO.

Direct na de dames was het tijd voor de heren 1. Zij speelden tegen de heren 1 van Saturnus. Aangezien Saturnus koploper was en onze heren de nummer 2, was dit zelfs een topper in de competitie. Omdat de teams ook maar 3 punten van elkaar verwijderd stonden, was het zelfs een hele belangrijke wedstrijd om het kampioenschap! Zoals verwacht begonnen beide teams gelijkwaardig aan de wedstrijd. Werd er aan de ene kant gescoord, gebeurde dat ook aan de andere kant. Maar toen gebeurde er bij Oktopus iets wat funest zou blijken voor de wedstrijd; de kansen wilden er niet ingaan. Saturnus speelde hier goed op in, door de snelle tegenaanval te spelen. Onze keeper wist tot twee keer toe nog de breaks eruit te houden, maar dat mocht niet geheel baten. De ruststand was 23-15 in het voordeel van Saturnus. De tweede helft klapten onze heren er gelijk bovenop en wisten de score op een gegeven moment zelfs terug te brengen tot 3 verschil. Zo leek er toch nog een wonder te kunnen gebeuren. De tegenstanders wachtten hun kansen echter goed af, waardoor het verschil al snel weer uitliep. In de aanval vielen we terug op dezelfde herkenbare fouten, kansen werden niet altijd afgemaakt en verkeerde keuzes leidden tot balverlies. Helaas is Saturnus een tegenstander die dit afstraft, waardoor de heren uiteindelijk met 35-29 verliezen. Het kampioenschap lijkt verspeeld te zijn, maar we geven niet op. Tot de laatste wedstrijd zullen we blijven strijden om elk punt! Tegenstanders zijn gewaarschuwd. Komende zaterdag zal Oranje Wit (5e in de competitie) het eerste slachtoffer moeten worden.

Als afsluiter mochten de heren 2 op Valentijnsdag hun liefde voor het spel laten zien. Het leek bij de heren wel een sprookje, of ze moeten wel ontzetten veel van handbal houden, want wat speelden ze een dijk van een wedstrijd! Al snel in de wedstrijd liepen ze uit, wat mede veroorzaakt werd door een gatenkaas in de dekking van Saturnus. Onder andere doordat de rechterhoek veel uitgedekt werd, kon Niek vanuit de rechteropbouw vaak er zomaar doorheen vliegen. Maar wat ook meehielp, was dat de dekking van onze heren als een huis stond. Al met al resulteerde dit in een ruststand van 21-7 (!) in het voordeel van Oktopus. Als dit dan de ruststand is, waar liggen de grenzen dan nog? Ook de heren zelf wisten dat het lekker liep, maar dat resulteerde in een slecht begin van de tweede helft. De dekking stond af en toe te slapen en wat tegendoelpunten zorgden ervoor dat ze wakker werden. De aanval bleef echter lekker lopen en hoe beter de dekking ging staan, hoe meer breaks er gelopen konden worden. Zoals wel vaker het geval is, maakt onze enige echte LJ weer eens het 30e doelpunt. Zoals we ook van hem gewend zijn, kwam hij pas in de tweede helft echt op gang en begon hij toen pas te scoren. Ondanks dat de wedstrijd wel gespeeld was, bleven de heren gaan. Dat uitte zich in een break in de allerlaatste secondes, waarna het 50e doelpunt gescoord werd, geheel in stijl van de heren 2. De uitslag die hiermee bereikt was: een bescheiden 50-20! Ik zou zeggen, heren, houd deze lijn vast komende zaterdag tegen de heren van Handbal Someren, die 8e staan in de competitie.

Zaterdag 20 februari:
19.30: Oktopus DS1 ā€“ VESPO DS1 (SSC, zaal 3)
19.30: Oktopus HS1 ā€“ Oranje Wit HS1 (SSC, zaal 2)
20.45: Oktopus HS2 ā€“ Handbal Someren HS1 (SSC, zaal 2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.