Uitslagen 30 januari

geplaatst in: Geen categorie | 0

Afgelopen weekend was het weer eens zover: alle teams hadden een thuiswedstrijd! Zowel heren 1 als het damesteam moesten om 19:00u beginnen. Beide teams moesten tegen een tegenstander uit de onderste regionen. Voor de heren was de tegenstander Achilles ’95. Onze heren hebben het kampioenschap in eigen hand. Als ze alle wedstrijden weten te winnen, weten ze de huidige nummer 1 Saturnus in te halen. Na een winst op naaste belager PSV, moest de wedstrijd tegen Achilles niet zo moeilijk zijn, zou je zeggen. Bij de heren verliep helaas niet alles vlekkeloos, waardoor de wedstrijd ongepland spannend werd. Ze lieten echter zien over een enorme wilskracht te beschikken, waardoor de nipte voorsprong de gehele wedstrijd behouden werd. In de tweede helft wisten ze de voorsprong zelfs nog ietwat uit te breiden, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. De heren wonnen met 29-24, waardoor het kampioenschap nog in het vizier blijft.

De dames moesten spelen tegen Aristos. De vorige keer dat deze elkaar tegenkwamen in de competitie, werd het een spannende strijd, waar er enigszins sprake was van een rivaliserende sfeer. Gelukkig wisten de dames toen de wedstrijd in Best naar zich toe te trekken. Ook vandaag was zeer spannend! Of toch niet.. Onze aanvoerdster was erg gedreven om haar oude club te verslaan en liet dat duidelijk merken. De warming up werd uiterst zorgvuldig uitgevoerd, al 30 minuten voor tijd! De dames waren er klaar voor. Alleen een beetje jammer was dat er twee super spelers op de bank zaten. Één met een meniscusprobleem en de ander met een enkelprobleem. Om het blessureverhaal compleet te maken: Aristos was de tegenstander toen één van onze speelsters het veld met knieproblemen heeft moeten verlaten. Deze blessurebank zorgde echter wel voor een goede aanmoediging! De dames stonden goed in de dekking en in de aanval werden nieuwe wissels ingezet. Het zag er mooi uit, de ene speler naar de andere heeft zichzelf en andere doen verbazen. Zo heeft hoekspeelster Paulien er een paar mooie ballen vanaf de linkerhoek ingeschoten. Ook Stephanie en Mireille waren actief op de hoeken. Hiermee werd duidelijk gemaakt dat de speeltijd niks uit maakt! Tevens rende Manon breaks op de hoeken. Heerlijk om te zien! Lieke, Ellen, Aneta, Maartje en Maud stonden goed op de opbouw. Er werd goed gepraat in de dekking wat echt nodig was. De mooiste opmerking van de wedstrijd door één van de opbouwster was ‘Ik schrok van de ruimte’. Dit was haar excuus wat nadat ze faliekant misschoot na een vers getrainde passeerbeweging. Ook onze nieuwe cirkelloopster stond te beesten! Ja en wat is een team zonder twee super keepers? Ja, namens iedereen weer bedankt keepertjes! Een mooie herinnering van een van de keepers was een dubbel tegengehouden penalty! De uitslag die clown Bassie, de scheidsrechter, uiteindelijk als eindstand floot was: 25 – 17! Hierdoor blijven de dames koploper, met twee punten voorsprong op Internos.

Om de avond af te sluiten, speelden de heren 2 de absolute topper tegen de koploper zonder puntverlies: Niobe. Het beloofde van begin af aan al een zeer spannende strijd te worden. Helaas maakt belofte schuld en werd het ook zeker een spannende strijd. De teams gingen met een 11-11 stand de rust in. Het was dus zaak om een voorsprong te nemen en eroverheen te gaan. Dit leek ook te gaan lukken, want de heren kwamen al snel op een voorsprong van 3 doelpunten. Maar zoals het bij de heren van Oktopus eigen is, kwam er ook een periode waarin het spel wat minder liep. Niobe besloot hier volop gebruik van te maken en dat resulteerde in een achterstand voor onze heren. Helaas konden onze heren hier niet meer bovenop komen en werd er met 24-28 verloren. Hiermee blijven ze wel 2e, met één punt voorsprong op HBS.
De heren gingen al strijdend ten onder, wat toch zeker een compliment is. Zij laten zien dat in elk geval Oktopus altijd bereid is te vechten voor de punten.

Komend weekend zijn er geen wedstrijden, want dan is het Carnaval onder de rivieren! Ook Oktopus zal hier actief aan deelnemen. Het valentijnsweekend moet ieder team een uitwedstrijd tegen Saturnus spelen. Voor de heren 1 is dit zo’n beetje de belangrijkste wedstrijd van het jaar, aangezien deze wedstrijd gewonnen moet worden om het kampioenschap in eigen hand te houden.

Zaterdag 13 februari:
19.30: Saturnus DS1 – Oktopus DS1 (Sporthal Eureka, Hapert)
20.40: Saturnus HS1 – Oktopus HS1 (Sporthal Eureka, Hapert)

Zondag 14 februari:
12.25: Saturnus HS2 – Oktopus HS2 (X-sport, Bladel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.